För att inspirera och stötta den som är intresserad av att söka arbete i EU:s institutioner genomför UHR och Sveriges ständiga representation vid Europeiska unionen, två webbinarier i sommar. Inför ansökan till EU-kommissionens Blue Book-praktik genomför UHR ett webbinarium i juli.

Hur är det att arbeta som sekreterare i EU:s institutioner och hur gör man för att söka denna typ av arbete?

Webbinarium 25 juni kl 9.00

Cecilia Sena da Silva, som är assistent till EU-kommissionär Ylva Johansson, berättar om vad det innebär att vara sekreterare i EU:s förvaltning. Du kommer också få tips på vad du ska tänka på om du vill söka tjänst som sekreterare (AST-SC1 och SC2). Ansökningsomgången är öppen 25 juni-8 september.

Cecilia Sena da Silva kommer bland annat att berätta vilka arbetsuppgifter en sekreterare i EU:s institutioner har och hur en vanlig arbetsdag ser ut.

Som deltagare kommer du att ha möjlighet att ställa egna frågor och inspireras inför att skicka din egen ansökan. Webbinariet startar klockan 9.00 och slutar klockan 9.30.

Det kostar inget att delta men du måste registrera dig på förhand via länken längst ned på denna sida.

Hur är det att arbeta som handläggare med fokus EU-lagstiftning i EU:s institutioner eller som handläggare yttre förbindelser i Europeiska utrikestjänsten och hur gör man för att söka denna typ av arbete?

Webbinarium 9 juli kl 9.00

Margareta Djordjevic, från EU-kommissionen och Jacob Tamm från Europeiska utrikestjänsten berättar om sina arbeten. Du kommer också få tips på vad du ska tänka på om du vill söka tjänst som handläggare EU-lagstiftning (AD5) och handläggare yttre förbindelser (AD5).  Ansökningsomgångarna öppnar i sommar.

Ansökningsomgång för EU-lagstiftning är öppen 30 juli - 15 september och ansökningsomgången för Europeiska utrikestjänsten öppnar preliminärt under sommaren.

Margareta Djordjevic är Deputy Head of Unit på DG HOME i EU-kommissionen och Jacob Tamm är Deputy Head of Division på Regional Affairs Americas, Europeiska utrikestjänsten.

Som deltagare kommer du att ha möjlighet att ställa egna frågor och inspireras inför att skicka din egen ansökan.  Webbinariet startar klockan 9.00 och slutar klockan 9.45.

Det kostar inget att delta men du måste registrera dig på förhand via länken längst ned på denna sida.

Praktisera i EU:s institutioner? Så här skriver du en lyckad ansökan till Blue Book Traineeship

Webbinarium 20 juli kl 10.00

Justyna Legutko, som är Project Agent på DG Education, Youth, Sport and Culture, i EU-kommissionen, berättar om ansökningsprocessen, urvalet av praktikanter samt ger tips och råd om hur du skriver en lyckad ansökan. Ansökningsomgången öppnar den 16 juli.

Under läsåret 2020/21 är Justyna Legutko studentambassadör för EU på Linnéuniversitet.

Som deltagare kommer du att ha möjlighet att ställa egna frågor och inspireras inför att skicka din egen ansökan.  Webbinariet startar klockan 10.00 och slutar klockan 11.00.

Det kostar inget att delta men du måste registrera dig på förhand via länken längst ned på denna sida.

Senast uppdaterad: 24 juni 2020