Är du intresserad av en EU-karriär och vill veta mer om vad som krävs för att lyckas? UHR:s webbinarier tar upp relevanta saker som är bra att veta när du söker arbete och praktik, samt att du får en inblick i hur det är att arbeta vid EU:s institutioner.

Kommande aktiviteter

 

Tidigare inspelade aktiviteter 

Samtal: Karriärmöjligheter hos Europeiska unionens cybersäkerhetsbyrå (Enisa)


Vad:
Inspelning från ett samtal med Nataša Bošković, minsterråd, Sveriges ständiga representation vid Europeiska unionen och Jörgen Samuelsson, Cybersäkerhetsexpert-Cybersäkerhetscertifiering vid Europeiska unionens cybersäkerhetsbyrå (Enisa).
När: Inspelning från den 23 februari kl.10.00-10.35.
Arrangör: UHR tillsammans med Sveriges ständiga representation.

Webbinarium: inför ansökan till handläggare inom hållbart jordbruk och landsbygdsutveckling


Vad:
Inspelning från webbinarium om ansökan till urvalsförfarande till handläggare inom hållbart jordbruk och landsbygdsutveckling. Vi tar upp många bra tips kring ansökan och svarar på olika inkommna frågor. 
När:
Inspelning från den 4 februari kl.14.30-15.00
Arrangör: 
UHR tillsammans med Europeiska kommissionen

Hur är det att arbeta som handläggare med fokus på hållbart jordbruk och landsbygdsutveckling vid Europeiska kommissionen och hur gör man för att söka den typ av arbete?

Agneta Sturesson, assisterande handläggare pâ DG AGRI (Unit Implementation support and IACS), berättar om sitt arbete. Du kommer få tips på vad du ska tänka på om du vill söka tjänst som handläggare inom hållbart jordbruk och landsbygdsutveckling (AD6).

Ansökningsomgången öppnar den 4 februari med sista ansökningsdatum den 9 mars 2021. Till ansökan

Asia Riazantceva, samordnare för EU-rekrytering på UHR och Nataša Bošković, Minister Counsellor på Sveriges ständiga representation vid Europeiska unionen, inleder och avslutar webbinariet.

Webbinarium: inför ansökan till urvalsförfarande svenskspråkiga översättare

Vad: Webbinarium om ansökan till urvalsförfarande svenskspråkiga översättare. Vi tar upp många bra tips kring ansökan och svarar på olika inkommna frågor. 
När:
Inspelning från den 27 januari kl.10.00-10.45
Arrangör: 
UHR tillsammans med Europeiska kommissionen

Hur är det att arbeta som översättare på Europeiska kommissionen och hur gör man för lyckas med sin ansökan?

Eva Bartholdson, som är översättare på DG Translation vid Europeiska kommissionen, berättar om vad det innebär att vara översättare i EU:s förvaltning. Du kommer också få tips på vad du ska tänka på om du vill söka tjänst som översättare (AD5).

Ansökningsomgången är öppen och sista ansökningsdatum är den 9 februari.

Hon kommer bland annat att berätta vilka arbetsuppgifter en översättare vid Europeiska kommissionen har och hur en vanlig arbetsdag ser ut. Asia Riazantceva, samordnare för EU-rekrytering på UHR inleder och avslutar webbinariet. Som deltagare kommer du att ha möjlighet att ställa egna frågor och inspireras inför att skicka din egen ansökan.

Webbinarium: Junior Professionals in Delegation (JPD)  Vad: Webbinarium om EU:s praktikprogram Junior Professionals in Delegation. Vi tar upp många bra tips kring ansökan och svarar på olika inkommna frågor. 
När:
Inspelning från den 3 december
Arrangör: 
UHR tillsammans med Sida

I januari 2021 öppnar ansökningsomgången för JDP-program. I samarbete med Sida anordnar Universitets- och högskolerådet ett informationswebbinarium om JDP.

JPD-programmet riktar sig till unga akademiker som är intresserade av en internationell karriär. Det ger också unga kvalicerade akademiker möjlighet att få erfarenhet från praktik inom EU:s utrikestjänst (EEAS) och EU:s delegationer över hela världen och att få en djupare insikt i deras arbete med att genomföra EU:s gemensamma utrikes- och säkerhetspolitik.

För att kunna söka till programmet krävs följande:

  • svensk medborskap
  • masterexamen/magisterexamen
  • 0- 4 års relevant, betald arbetslivserfarenhet
  • mycket goda kunskaper i engelska och goda kunskaper i ett tredje språk


Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete (Sida), presenterar JPD-programmet och berättar om ansökningsprocessen, urvalet av kandidater samt ger tips och råd om hur man skriver en lyckad ansökan. 

Livesändning på Instagram – så skriver du en bra ansökan

Vad: Livesändning på Instagram @eucareerssweden – så skriver du en bra ansökan. Inspelning finns på Instagram @eucareerssweden 
Arrangör: 
UHR tillsammans med Europaparlamentet

Klara Sonne och Christopher Engberg Dahl är praktikanter på Europaparlamentets representation i Stockholm. Den 19 november kl. 12:00 går vi live på Instagram @eucareerssweden och pratar med Christopher och Klara som ger tips och råd kring praktikmöjligheter och hur du skriver en bra ansökan. Var med och ställ dina frågor direkt.

Ansökan till Europaparlamentets Schuman Traineeship är öppen tom den 30 november. 

Webbinarium: College of Europe


Vad: Webbinarium: College of Europe
När: Inspelning från den 18 november
Arrangör: UHR i samarbete med College of Europe 
Gästtalare: Oleksandr Hleba, College of Europe alumn, akademisk assistent

Om du funderar på att söka den ettåriga påbyggnadsutbildningen College of Europe är det här ett webbinarium för dig! Webbinariet kommer bland annat att handla om studier- och stipendieprogram. 

Påbyggnadsutbildningarna genomförs i Brygge i Belgien och Natolin i Polen och riktar sig till studerande och yngre yrkesverksamma på högre akademisk nivå inom:

  • Juridik
  • Ekonomi
  • Statsvetenskap
  • administration
  • internationella relationer.

Utbildning vid College of Europe är meriterande för dig som önskar arbeta inom EU. Enligt The Times är ”College of Europe, i den medeltida belgiska staden Brygge, för den europeiska politiska eliten vad Harvard Business School är för amerikanskt näringsliv. Det är ett drivhus där ambitiösa och talangfulla går för att knyta kontakter”.

Universitets- och högskolerådet (UHR) administrerar stipendier för studier vid College of Europe. Stipendiet är ett bidrag till kost och logi under utbildningen. Den studerande får själv stå för övriga kostnader, till exempel kursavgift och resor.

Webbinarium: Praktikmöligheter vid EuropaparlamentetVad: Webbinarium: Praktik vid Europaparlamentet 
När: Inspelat webbinarium från den 29 oktober
Webbinarspråk: Engelska
Arrangör: UHR i samarbete med Europaparlamentet Trainee Outreach and Recruitment Unit. Joel Pereira, Staff File Manager European Parliament berättar om de möjligheter till praktik hos dem  

Är du nyfiken på Europaparlamentets arbete och vill få en inblick i Europaparlamentets vardag? Vill du förbättra dina kunskaper om EU? Om svaret är ja, är praktik vid Europaparlamentet något för dig. Webbinariet handlar om praktikmöjligheter som bland annat Schuman Traineeship. 

Webbinarium: Europeiska investeringsbanken - vad gör den?


Vad:
Webbinarium: Europeiska investeringsbanken - karriärmöjligheter
När: Inspelat avsnitt från den 8 okt 2020. 
Arrangör: UHR i samarbete med Sveriges ständiga representation vid Europeiska unionen och EIB Group representation in Sweden

Om man trivs i en internationell miljö och vill jobba med något som betyder något är det här en spännande möjlighet.

Liisa Raasakka, Head of the EIB Group representation in Sweden, kommer att berätta om Europeiska investeringsbanken och Europeiska investeringsfonden som ligger i Luxemburg samt hur det går till när man söker en tjänst eller traineeplats.


Moderator: Nataša Bošković, ministerråd, Sveriges ständiga representation vid Europeiska unionen.

EU söker specialister inom yttre förbindelser -
få inspiration och tips i vårt webbinarium


Webbinarium, cirka 45min, från den 14 juli 2020. 


Bygg din drömkarriär -starta med Blue Book!

Det kan börja med en ansökan till Blue Book Traineeship! Hur du skriver en bra ansökan får du svar på i vårt webinarium. Inspelat webbinarium, cirka 1.o5h, från den 20 juli 2020.

Hur är det att arbeta som sekreterare i EU:s institutioner och hur gör man för att söka den typ av arbete?


Inspelat webbinarium, ca 30 min, från den 25 juli 2020. 

Medverkande:

Cecilia Sena da Silva, assistent till EU-kommissionär Ylva Johansson
Asia Riazantceva, Universitets- och högskolerådet (UHR)
Nataša Bošković, Sveriges ständiga representation vid Europeiska unionen

Så får du stöd för en framtida EU-karriär

Inspelat webbinarium, 60 min, från den 27 april 2020.

Medverkande:

Asia Riazantceva och Eva Holmestig, UHR
Nataša Bošković och Victoria Frelén, Sveriges ständiga representation vid Europeiska unionen

Följ oss

Facebook EU Careers Sweden

Instagram @eucareerssweden

Prenumerera på nyhetsbrevet "Praktik och arbete i EU:s institutioner"

Mer information

Kontakta Asia Riazantceva, samordnare EU-rekrytering, UHR
E-post: concours@uhr.se

Senast uppdaterad: 24 februari 2021