Har du gjort praktik inom någon av EU:s institutioner? Nu startar Universitets- och högskolerådet ett nytt nätverk där tidigare EU-praktikanter har möjlighet att utbyta erfarenheter, hålla sig uppdaterade om aktuella EU-frågor och få stöd på vägen inför en fortsatt EU-karriär.

Nätverket riktar sig till dig som någon gång under årens lopp har gjort praktik vid EU-kommissionen, Europaparlamentet eller någon annan av EU:s institutioner. Genom nätverket har du möjlighet att träffa och utbyta erfarenheter med andra tidigare EU-praktikanter och hålla dig uppdaterad om aktuella EU-frågor.

Universitets- och högskolerådet anordnar seminarier specifikt för medlemmarna i nätverket och tipsar även om evenemang som andra aktörer – till exempel EU-kommissionen och Europaparlamentet – arrangerar.

Kommande nätverksträffar i Stockholm och Bryssel
Nu har du chansen att delta i våra nätverksträffar. Det är kostnadsfritt att delta och du anmäler dig till: concours(at)uhr.se

Stöd inför en EU-karriär
Medlemmarna erbjuds även stöd och hjälp på vägen inför en fortsatt karriär inom EU:s institutioner eller inom EU-frågor överhuvudtaget. Vi ger tips på aktuella uttagningsprov för EU:s fasta tjänster och om andra lediga jobb med EU-koppling. Du kommer också att erbjudas träning och rådgivning inför uttagningsproven.

På sikt är tanken även att ge medlemmarna i nätverket tillgång till mentorer i form av yrkesverksamma inom EU:s olika institutioner. Mentorerna ska kunna fungera som rådgivare och inspiratörer, och ge stöd och tips för dig som är intresserad av att arbeta inom någon av EU:s institutioner.

Dela med dig av dina erfarenheter
Universitets- och högskolerådet anordnar regelbundet informationsmöten och seminarier om möjligheter till praktik inom EU:s institutioner. Som medlem i nätverket kommer du också att kunna bjudas in för att berätta om dina praktikanterfarenheter i samband med dessa.

Gå med i nätverket
För att gå med i nätverket skickar du ett mejl till concours(at)uhr.se. Skriv ditt för- och efternamn och ange när och vid vilken EU-institution du gjorde praktik. Du får också gärna skriva något om vad du skulle vilja få ut av att vara med i nätverket.

Kontakt för mer information:

Mejla concours@uhr.se

Känner du någon som gjort EU-praktik?
Tipsa gärna om möjligheten att gå med i praktikantnätverket.

Senast uppdaterad: 2 mars 2020