Här presenterar vi några personer som praktiserar i Bryssel. De är exempel på att det finns många olika möjligheter för den som är intresserad av att söka praktik.

Journalisten Jenny Kejerhag

Tio veckor som praktikant på Europaportalen.se i Bryssel har gett journaliststudenten Jenny Kejerhag blodad tand. När hon tar examen i juni 2019, vill hon söka sig tillbaka till Bryssel för att fortsätta arbeta med EU-frågor.

- Bryssel är en fantastisk plats. Alla pratar politik och det är så roligt att träffa människor med samma intressen som jag, säger Jenny Kejerhag.

Praktiken är en del av Jennys utbildning vid Umeå universitet. Hon läser programmet för journalistik med inriktning EU och utrikespolitik.

Drömmen är att arbeta som utrikeskorrespondent eller kanske söka sig till en karriär i EU:s institutioner.

- Jag funderar på att söka blåbokspraktik nästa år, säger Jenny Kejerhag.

 

Kulturantropologen och journalisten David Johansson

David Johansson är öppen för vilka vägar som kan öppnas för hans fortsatta karriär, efter praktiken som webbkommunikatör på Europaparlamentet i Bryssel. I botten har han examen i både kulturantropologi och journalistik.

- Under fem månader praktiserar jag som kommunikatör och arbetar mycket med webben. Jag uppdaterar bland annat parlamentets svenska information, säger David Johansson.

Hans praktikperiod avslutas i februari 2019. Under tiden kommer han att ta ställning till om han vill satsa på en EU-karriär, beroende på vilka möjligheter som erbjuds.

Samhällsplaneraren Niklas Hellblom

Samhällsplaneraren Niklas Hellblom är trainee på SKL i Bryssel under fem månader. Efter traineetiden funderar han på att söka praktik i EU:s institutioner.

- Flera DG:s är relevanta för min bakgrund och på SKL arbetar jag mycket med informationsinhämtning och spridning, som en så kallad Information Officer, säger Niklas Hellblom.

Sedan tidigare har Niklas en kandidatexamen i samhällsplanering vid Stockholms universitet och en master i strategisk, fysisk planering.

Senast uppdaterad: 7 november 2018