Lyssna

Event 26 april: Redo att göra skillnad? Satsa på en EU-karriär

Känner du starkt för EU och dess framtid? Vill du göra skillnad och påverka vardagen för EU:s invånare? EU:s institutioner kan erbjuda dig ditt livs chans. Kom till vår informationsträff den 26 april 2023 16:00 och ta reda på mer.

Studenter på campus.

European personnel selection office (EPSO), Europeiska kommissionen och UHR bjuder in alla som studerar eller studerat på högskola till ett event för att lära sig mer om EU-karriärmöjligheter.

Program

  • 16:00-17:00 Paneldiskussion om möjligheterna att söka praktik och arbete inom EU och Q&A med panelen.
  • 17:00-18:00 Mingel där du har möjlighet att träffa viktiga personer för en framtida EU-karriär, ställa frågor och knyta kontakter.

Medverkande talare

EU-karriär 26 april 2023 Minna Vuorio.jpgMinna Vuorio, direktör för Europeiska kontoret för uttagning av personal, Epso, och Europeiska förvaltningsskolan, Eusa, berättar om vilka möjligheter till praktik och arbete finns vid EU:s institutioner, byråer och organ och presenterar Epsos snabbare, smidigare och mer tillgänglig modell för urvalsprocessen.

Eino Örnfeldt.jpgEino Örnfeldt, GD för Universitets- och högskolerådet, berättar om stödet som myndigheten kan erbjuda för dig som vill satsa på en EU-karriär.

 

EU-karriär 26 april 2023 Cecilia Thorfinn.jpgCecilia Thorfinn, kommunikationschef på Europeiska kommissionens representation i Sverige, berättar om sin EU-karriär och om hur EU-tjänstepersoner kan förbättra livet för människor i Sverige och inom EU.

 

EU-karriär 26 april 2023 Adrian Winbladh.jpgAdrian Winbladh, studentambassadör för EU-karriär vid Uppsala universitet, berättar om sitt uppdrag och reflekterar kring möjligheter och hinder som högskolestuderande ser med en EU-karriär. 

 

EU-karriär 26 april 2023 Elisabeth Geiger Poignant.jpgElisabeth Geiger Poignant, PhD, universitetslektor vid Stockholms universitet, framför universitetens roll att förbereda kompetenta och konkurrenskraftiga studenter för en EU-karriär.

 

Asia Riazantceva, samordnare EU-rekrytering, Universitets- och högskolerådet, modererar samtalet.

Informationsträffens språk är engelska.

Plats och datum

Stockholms universitet, Campus Albano, Hus 2, plan 2, hörsal 2.

Den 26 april klockan 16:00.

Anmälan

Skicka in din anmälan senast den 20 april:

Anmälan till informationsträff EU-karriär 26 april 2023

QR-kod för anmälan:

QR-kod anmälan infoträff EU-karriär 26 april 2023.png

Mer information

För att få mer information om EU-karriärmöjligheter:
besök UHR:s webbsida Arbete och praktik inom EU:s institutioner
prenumerera på UHR:s nyhetsbrev om EU praktik och arbete 
följ EU Careers Sweden i Facebook, LinkedIn och Instagram.

Senast uppdaterad: 22 mars 2023