Hur kan internationella utbyten och utlandspraktik öka yrkesutbildningens kvalitet och attraktionskraft? Det är temat för konferensen Morgondagens vinnare den 10-11 oktober.

Många gymnasieskolor, yrkeshögskolor och kommuner arbetar idag med internationellt utbyte - till exempel genom att erbjuda elever och studerande praktik utomlands, eller i form av samarbetsprojekt med andra länder. Nu bjuder Universitets- och högskolerådet, Skolverket och Myndigheten för yrkeshögskolan in till Morgondagens vinnare - konferensen som är en möjlighet att få veta mer om hur internationalisering stärker yrkesutbildningen i Sverige!

Medverkande

Erik Nilsson, statssekreterare hos gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström talar under konferensen. Dessutom medverkar representanter för bland annat Svenskt Näringsliv, Hotell- och restaurangfacket, WorldSkills Sweden, Skolverket, Myndigheten för yrkeshögskolan och Universitets- och högskolerådet. Konferensen
bjuder även på möjlighet till dialog och erfarenhetsutbyten mellan deltagarna.

För vem?

Konferensen vänder sig till dig som arbetar med yrkesutbildning i vid bemärkelse, till exempel som lärare, skolledare, vid en branschorganisation, ett fackförbund eller inom näringslivet.  

Dag och tid

Den 10-11 oktober 2016. Konferensen börjar kl. 13.00 på måndagen och avslutas kl. 13.00 på tisdagen.

Plats

Essinge konferenscenter, Segelbåtsvägen 15, Stora Essingen i Stockholm.

Anmälan

Anmälan är stängd.

Det är kostnadsfritt att delta. Deltagarna står själva för resa och eventuellt uppehälle.

Senast uppdaterad: 28 augusti 2017