Hur kan internationella utbyten och utlandspraktik öka yrkesutbildningens kvalitet och attraktionskraft? Det är temat för konferensen Morgondagens vinnare den 10-11 oktober.

Många gymnasieskolor, yrkeshögskolor och kommuner arbetar idag med internationellt utbyte - till exempel genom att erbjuda elever och studerande praktik utomlands, eller i form av samarbetsprojekt med andra länder. Nu bjuder Universitets- och högskolerådet, Skolverket och Myndigheten för yrkeshögskolan in till Morgondagens vinnare - konferensen som är en möjlighet att få veta mer om hur internationalisering stärker yrkesutbildningen i Sverige!

Medverkande

Erik Nilsson, statssekreterare hos gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström talar under konferensen. Dessutom medverkar representanter för bland annat Svenskt Näringsliv, Hotell- och restaurangfacket, WorldSkills Sweden, Skolverket, Myndigheten för yrkeshögskolan och Universitets- och högskolerådet. Konferensen
bjuder även på möjlighet till dialog och erfarenhetsutbyten mellan deltagarna.

Program och mer information om konferensen hittar du på utbyten.se

För vem?

Konferensen vänder sig till dig som arbetar med yrkesutbildning i vid bemärkelse, till exempel som lärare, skolledare, vid en branschorganisation, ett fackförbund eller inom näringslivet.  

Dag och tid

Den 10-11 oktober 2016. Konferensen börjar kl. 13.00 på måndagen och avslutas kl. 13.00 på tisdagen.

Plats

Essinge konferenscenter, Segelbåtsvägen 15, Stora Essingen i Stockholm.

Anmälan

Anmälan är stängd.

Det är kostnadsfritt att delta. Deltagarna står själva för resa och eventuellt uppehälle.

Senast uppdaterad: 9 maj 2016