Konferensen om internationellt samarbete för dig som arbetar inom universitet och högskola.

Årets Internationaliseringsdagar äger rum i Örebro och anordnas av Universitets- och högskolerådet (UHR) i samarbete med Örebro universitet. Konferensen är en chans att få veta mer om aktuella frågor som rör internationalisering inom högre utbildning och att utbyta erfarenheter och nätverka med kollegor. Följ gärna konferensen på Twitter via #IDAdagar

Följande teman är i fokus i år:

 • internationella möjligheter för studenter inom lärarutbildning,
 • etiska och moraliska dilemman i samband med internationella utbyten,
 • internationella möjligheter till praktik för studenter,
 • betydelsen av lärares mobilitet i förhållande till studenters.

Läs mer om de olika temaområdena

Inspirationsföreläsare

Under dagarna får du även chans att lyssna till spännande föreläsningar inom området internationalisering och högre utbildning:

 • Mats Johnsson, Malmö universitet, och Suk Hi Cho, Stockholms universitet, berättar om NILS - ett nätverk av lärarutbildare med intresse för internationalisering.
 • Jette Laursen, University College South Denmark (UCSD), om den framgångsrika internationella lärarutbildning man bedriver sedan flera år.
 • Joanna Rubin Dranger, professor i illustration på Konstfack, serietecknare och bilderbokskapare, föreläser på temat visuell makt.
 • Stephen Molloy, fysiker och ingenjör vid European Spallation Source i Lund, om värdet av praktik utomlands.
 • Josef Vochozka, chef för EDUCA International, om hur studenters utlandspraktik kan tillgodräknas.
 • PG Hallberg, pensionerad adjunkt från Umeå universitet, om erfarenheter från ett yrkesliv som mobil lärare inom lärarutbildningen.
 • Lakshmi Kumar, rektor för Orchid school i Pune i Indien, berättar om The SwIndia projekt - ett utbyte för studenter och lärare på Socialhögskolan.
 • Martin Wikström, forsknings- och utbildningspolitisk expert vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA), om konkreta förslag för internationalisering av högre utbildning och forskning.

Läs mer om inspirationsföreläsarna

Program

Program Internationaliseringsdagarna 16-17 maj 2017 (pdf)

Dag och tid

Konferensen äger rum den 16-17 maj 2017. Den börjar med registrering vid kl. 09.30 på tisdagen och avslutas kl. 16.00 på onsdagen.

Plats

Aula Nova på Örebro universitet.

För vem?

Konferensen vänder sig till dig som arbetar inom universitet och högskola, till exempel som lärare, internationaliseringsansvarig, studie- och karriärvägledare, kursansvarig, praktikansvarig eller utbildningsansvarig. Även du som är allmänt intresserad av internationella frågor inom högre utbildning kan delta.

Deltagaravgift

Du betalar en konferensavgift på 1 500 SEK. I den ingår kostnader för lokaler, fika, lunch samt middag och guidad visning av Örebro slott. Alla busstransporter från och till Örebro universitet ingår också. Deltagaravgiften faktureras till den fakturaadress du anger i anmälan.

Boka boende

Observera att du själv måste boka ditt boende till årets konferens. Tips på hotell finns under Praktisk information nedan.

Anmälan

Anmälan är stängd.

Praktisk information

Läs mer om bokning av resa och hotell m.m.

Kontakt

Om du har frågor, kontakta:

Petronella Odhner
E-post: petronella.odhner(at)uhr.se

Senast uppdaterad: 7 februari 2017