Att skicka en medarbetare till ett ministerium, departement eller en annan myndighet som arbetar med samma frågor i ett annat nordiskt land, leder inte bara till personlig utveckling för medarbetaren.

Framförallt är det ett ypperligt tillfälle att utveckla verksamheten och höja kompetensen i organisationen. Det finns flera olika program för utbytestjänstgöring. Programmen ger olika möjligheter och har olika förutsättningar, bland annat finns det program med utbyten från 2 veckor till 6 månader. Några myndigheter i Sverige arbetar strategiskt med utbytestjänstgöring som en del av sin verksamhetsutveckling. Under frukostseminariet får du höra goda exempel på hur andra arbetar med frågan. Du får också tips på vad du ska tänka på för att lyfta din organisation genom utbytestjänstgöring.

Program
8.30                  Frukosten står framdukad
8.45-9.00         Välkomna, Sanna Palomaa, enhetschef, UHR
9.00-9.30         Varför alla borde göra utbyte!
Samtal mellan Therese Sonehag, som varit i Norge på utbyte och hennes chef Christian Runeby på Riksantikvarieämbetet. De delar sina erfarenheter och syn på verksamhetsnyttan, utifrån sina respektive roller, med att skicka Therese till Norge samt att ta emot en kollega från Riksantikvaren.
9.30-9.50 TJUT - Hur kan det utveckla verksamheten?, Petra Göransson, UHR

TJUT är en förkortning av Nordiskt tjänstepersonutbyte.

Anmälan
Du anmäler dig genom att maila till tjut@uhr.se senast onsdag den 22 maj.
Det kostar inget att delta. UHR bjuder på frukost.

Arrangör

UHR

Kontaktperson

Elisabeth Lundvall
tjut@uhr.se