Det här är den första av myndighetens två informationsdagar under hösten. Dagen är fullbokad. Den 9 november håller vi till i Stockholm, anmälan öppnar i slutet av september.

Programpunkter 

Start 9.30. Kaffe/te smörgås serveras från klockan 8.45. 

09.30. Välkommen! 

09.40 Strukturer för att bedöma reell kompetens - senaste nytt från UHR:s pilotprojekt med lärosäten. Maria Tiger, projektsekreterare.  

10.00 Så här arbetar Malmö universitet med validering/reell kompetens
Mia Andersson, studie- och yrkesvägledare, valideringssamordnare vid Malmö universitet

10.40 Bensträckare

10.45 UHR:s tillträdesexpert Erica Finnerman kommenterar riksdagsbeslutet 30 maj och de beredande uppdrag som UHR fått inför nya tillträdesregler. Aktuellt om högskoleprovet ingår här. 

11.30 Bensträckare

11.35 Vad kan högskolan och vägledare göra för ungdomar från Sveriges nationella minoriteter? Annika Ghafoori, utredare vid UHR, återger vad  judiska, romska, samiska, sverigefinska och tornedalska ungdomar efterlyst i fokusgrupper 

12.05 Cirka: Mingellunch i anslutning till lokalen

13.00 Hur kan UHR tydligare visa vägen för den som är intresserad av att bli lärare? Kort bakgrund om UHR:s regeringsuppdrag för Kulturskoleklivet och Vägar in i läraryrket och lärarutbildningen. Anna-Lena Blomqvist, projektledare. 

13.40 Utländsk utbildning i antagningenJasmine Sparr, antagningshandläggare, ger några belysande exempel. 

14.10 Cirka: Paus med frukt 

14.30 Hur får vi fler att studera utomlands?  Nina Ahlroos från Euroguidance Sweden diskuterar UHR:s rapport Det akademiska värdet av mobilitet utifrån ett vägledningsperspektiv. 

Programmet avslutas cirka 15.15. 

Passen filmas för dig som inte kan vara på plats. 

Hitta till lokalen

Malmö universitets lokaler: NI:C0E11, Hörsal C på våning 1 i huset som heter Niagara. 

Se karta här. 

Nästa informationsdag 9 november

I november håller vi till i Stockholm. Anmälan öppnar i slutet av september. Vi har 200 platser och aktuell information om anmälan går ut i  september månads nyhetsbrev för vägledare. 

Arrangör

Universitets- och högskolerådet
Syvfragor@uhr.se