I år firar Erasmus+ och EU:s utbildningssamarbete 30 år. Det uppmärksammar Universitets- och högskolerådet (UHR) genom att instifta en ny årlig utmärkelse: "Årets Erasmusaktör". Nu kan du nominera din kommun att bli den första mottagaren av priset.

"Årets Erasmusaktör" har instiftats för att uppmärksamma organisationer som på ett genomtänkt och framgångsrikt sätt arbetar med kvalitetsutveckling genom europeiska utbyten och samarbeten via programmet Erasmus+.

Årets utmärkelse – den första – kommer att gå till en kommun. Möjligheten att nominera kommuner är nu öppen och sista nomineringsdag är den 30 september.

Belönas med kompetensutvecklingsinsats

Vinnaren får ta emot ett diplom vid en konferens i Stockholm i november 2017.

Förutom äran består priset också av en kompetensutvecklingsinsats i form av en konferens för upp till 200 personer. UHR står för arrangemang och kostnader. Syftet med konferensen är att uppmärksamma det internationella samarbete som legat till grund för att kommunen fått utmärkelsen, och att sprida kännedom och kunskap i den egna och närliggande kommuner.

Läs mer om utmärkelsen och nominera din kommun på utbyten.se

Erasmus+ är EU:s program för internationellt samarbete inom utbildning, ungdom och idrott. UHR har ansvar för Erasmus+ utbildning i Sverige.

Läs mer om Erasmus+ på utbyten.se