I höst kan du som vill ha information och inspiration till högskolestudier träffa Universitets- och högskolerådet på Saco studentmässa i Stockholm och Malmö.

Hur hittar och jämför jag olika utbildningar, hur anmäler jag mig till högskolan, hur fungerar utlandsstudier? Dessa och många andra frågor kommer vi svara på i vår monter och på seminarier.

Här kan du ställa utbildningsfrågor till UHR i höst:

  • Stockholm, SACO Studentmässa, 28 november till 30 november, Torget
  • Malmö, SACO Studentmässa, 6 december, Torget.

Mässan är en stor och viktig mötesplats för dig som ska göra ditt studieval efter gymnasiet. Det finns utställare från universitet och högskolor, andra eftergymnasiala- och internationella utbildningar och myndigheter som UHR.  

Både i Stockholm och Malmö finns UHR på det så kallade Torget tillsammans andra myndigheter som till exempel CSN men även vägledare från Saco mfl. Där visar vi tjänsterna Studera.nu, Antagnings.se och berättar mer om utlandsstudier och internationella möjligheter, för alla som vill studera vidare.

Seminarier för elever och vägledare

Du som går i tankar om högskolestudier och som vill veta hur du anmäler dig är välkommen till ett av våra seminarier. Där ger vi konkreta råd och tips inför högskolestudier och anmälan. Har du siktet inställt på utlandsstudier kan du besöka vårt seminarium om att studera utomlands. För studie- och yrkesvägledare kommer vi ha seminarium där vi fokuserar på nya regler för tillträde till högskolan. Du hittar exakta tider och platser till seminarierna på Studera.nu, på respektive mässas webbplats och i programtidning på plats.

Vill du träffa oss i vår?

I februari kan du träffa Universitets- och högskolerådet på Noliamässorna som i Umeå (14 feb) och Östersund (19 feb).

Välkommen!