College of Europe räknas till den bästa utbildningen i världen för dig som vill studera EU-frågor. Nu är ansökan öppen för studier läsåret 2020/2021. Universitets- och högskolerådet (UHR) administrerar stipendier för den ettåriga påbyggnadsutbildningen.


Utbildningen, som finns i Brygge i Belgien och i Natolin i Polen, riktar sig till dig som har en akademisk examen inom juridik, ekonomi, statsvetenskap, administration eller internationella relationer. Du som söker ska inte ha påbörjat forskarutbildning.

Utbildningen har fokus på Europastudier och läsåret startar i september. Eftersom undervisningen bedrivs på engelska och franska krävs mycket goda kunskaper i båda språken.

Varje år antas cirka 400 elever från ett femtiotal olika länder till College of Europe. Antagningsintervjuer hålls på engelska och franska och de sökande förväntas redan ha goda kunskaper om EU.

Sök stipendium

UHR administrerar stipendier för studier vid College of Europe. Stipendiet på som mest 100 000 kronor per läsår delas ut till max fem sökande och är ett bidrag till kost och logi under utbildningen. Du får själv stå för övriga kostnader, till exempel kursavgift och resor.

Är det fler än fem som söker stipendium kommer du att behöva motivera din ansökan genom att svara på ett antal frågor.

Ansökan på College of Europes webbplats

Du söker både utbildningsplats och stipendium via College of Europes webbplats. Sista ansökningsdag den 15 januari, för studier läsåret 2020/2021 är. Det går även att söka enbart utbildningsplats.

Inför sista ansökningsdag anordnar College of Europe livechattar på Facebook där du kan få svar på dina frågor – de äger rum den:

  • 18 november kl. 14.00-16.00.
  • 16 december kl. 14.00-16.00.
  • 13 januari kl. 14.00-16.00.