Hur kan internationalisering bidra till innovation och förändring? Det är temat för Internationaliseringsdagarna som UHR och KTH arrangerar den 11 november. Nu kan du anmäla dig till konferensen, som i år genomförs digitalt.

– Med Internationaliseringsdagarna vill vi skapa en mötesplats som ger möjlighet att utbyta erfarenheter och idéer när det gäller internationalisering inom högre utbildning, säger Sandra Arnborg, projektledare på UHR. Konferensen vänder sig till dig som arbetar på ett universitet eller en högskola och är intresserad av internationella frågor.

Internationalisering som motor för innovation

2020 års Internationaliseringsdagar fokuserar på internationalisering som motor för innovation. Hur kan samarbeten mellan länder bidra till idé- och kunskapsutvecklingen i olika branscher? Hur kan samarbets- och utbytesprogram som Erasmus+ och Linnaeus-Palme fungera som resurser när det gäller att utveckla nya arbetssätt, processer och produkter inom utbildning? Under dagen ges bland annat konkreta exempel på internationella projekt som bidragit till innovation.

– Lärosäten både i Sverige och utomlands har under våren, på grund av coronapandemin, gått över till att bedriva undervisningen på distans, säger Sandra Arnborg. Representanter för fyra lärosäten kommer att berätta om hur de kombinerar digital teknik med undervisning i en internationell kontext.

Tidigare EU-kommissionär bland talarna

Bland talarna finns också Carlos Moedas, EU-kommissionens tidigare kommissionär för forskning, innovation och vetenskap, Karin Röding, generaldirektör på UHR, och Sigbritt Karlsson, rektor för KTH. Dessutom medverkar Lisa Ericsson, avdelningschef för KTH Innovation, Emma Stenström, docent vid Handelshögskolan, och representanter för ABB, Lunds universitet, UHR och Vinnova – med flera.

Internationaliseringsdagarna äger rum den 11 november kl. 08.30-12.45. Sista anmälningsdag till konferensen är den 25 oktober. Deltagande är kostnadsfritt.

Anmälan till Internationaliseringsdagarna

Program och mer information om Internationaliseringsdagarna