Har du börjat arbeta med EU-frågor på en myndighet eller ett departement? Ta chansen att söka till Erasmus Public Administration Programme – en två veckors EU-utbildning på plats i Bryssel, Luxemburg och Strasbourg. Nästa utbildningsomgång äger rum i juni och sista ansökningsdag är den 15 februari.

Under utbildningen, som omfattar åtta och en halv dag, får du besöka EU-kommissionen, Europaparlamentet och flera andra av EU-institutioner i Belgien, Luxemburg och Frankrike. Studiebesöken varvas med seminarier och interaktiva förhandlingsövningar. Dessutom ingår momentet "job shadowing", där deltagarna under tre dagar får följa en EU-anställd i arbetet.

För att söka ska du ha en högskole- eller universitetsexamen och vara anställd på ett departement eller en myndighet. Du ska ha rekryterats under de senaste fem åren och ha arbetat med EU-relaterade frågor under de senaste sex månaderna. Dessutom krävs goda kunskaper i engelska. Kunskaper i ytterligare ett EU-språk är meriterande.

Din arbetsgivare står för rese- och omkostnader samt lön under utbildningen. EU-kommissionen – som anordnar utbildningen – ersätter boendekostnader.

Läs mer om EU-utbildningen och hur du ansöker