Regeringen har i dag beslutat att utse Eino Örnfeldt till ny generaldirektör och chef för Universitets- och högskolerådet. Han tillträder den 3 maj 2021.

Eino Örnfeldt (ny gd på UHR 2021-05-03) och statsrådet Matilda Ernkrans. Foto: Sofia Ekberg, Regeringskansliet.

Foto: Sofia Ekberg, Regeringskansliet.

– Jag är glad att Eino Örnfeldt har tackat ja till att bli ny generaldirektör för Universitets- och högskolerådet. Med sin gedigna kunskap och erfarenhet inom högskoleområdet är Eino Örnfeldt mycket lämpad för uppdraget. Jag ser fram emot att samarbeta framöver, säger Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, i ett pressmeddelande.

Eino Örnfeldt arbetar för närvarande som universitetsdirektör vid Stockholms universitet. Han har mer än tjugo års erfarenhet som chef i statliga verksamheter, bland annat på Stockholms universitet, Utbildningsdepartementet, Försvarsdepartementet, Försvarshögskolan och i Försvarsmakten. Han har arbetat inom flera verksamhets- och politikområden och har erfarenhet från både nationellt och internationellt arbete. Eino Örnfeldt har som chef och ledare drivit verksamhetsutveckling och organisationsförändringar i olika miljöer och kulturer.

– Varmt välkommen till UHR, Eino. Jag ser fram emot fortsatt samarbete, säger Maria Linna Angestav, vikarierande generaldirektör på UHR.

Se regeringens pressmeddelande 2021-03-24: Ny generaldirektör för Universitets- och högskolerådet.

Kontakt

Pressfunktionen
010-470 06 91
press(at)uhr.se