Nu öppnar ansökan till utbildningen Skolambassadör för EU 2022. Fram till och med den 10 december kan lärare som undervisar på högstadium, gymnasium, folkhögskola med allmän linje eller inom vuxenutbildning och som är intresserade av EU-kunskap, verksamhetsutveckling och internationalisering söka denna kostnadsfria utbildning.

Kvinnlig lärare från Sverige får utbildning om EU i Bryssel 2022i

Universitets- och högskolerådet genomför utbildningen tillsammans med Regeringskansliet, EU-kommissionens representation i Sverige och Europaparlamentets kontor i Sverige.

Utbildning i Bryssel

Utbildningen är gratis och riktar sig till lärare på högstadiet, gymnasiet (både på högskoleförberedande och på yrkesförberedande program), folkhögskola med allmän linje och inom vuxenutbildning.

Utbildningen genomförs under fem dagar i EU:s huvudstad Bryssel och lärarna får besöka EU-kommissionen, Europaparlamentet, Sveriges ständiga representation vid EU och något av de svenska regionkontoren i Bryssel.

Deltagarna får också lära sig projektkunskap, EU-kunskap och vilka möjligheter som finns för lärare att söka stöd för internationella utbytesprogram, exempelvis Erasmus+.

Det är viktigt att skolledarna engagerar sig i utbildningen Skolambassadör för EU och därför har skolledarna möjlighet att delta i en kortare studieresa till Bryssel.

Nätverk med skolambassadörer från hela Sverige

Varje år träffas skolambassadörer från hela Sverige på en nätverkskonferens i Stockholm där de kan uppdatera sina EU-kunskaper och träffa andra ambassadörskollegor som har gått utbildningen.

Ansökan till Skolambassadör för EU 2022

Ansökan är öppen från den 1 oktober till och med den 10 december 2021.
Alla sökande meddelas vid årsskiftet om de har antagits eller inte.

Mer information

Mer information och ansökan till Skolambassadör för EU 2022 finns på Utbyten.se

Skolambassadör för EU 2022 (YouTube, 73 sek)

Skolambassadör för EU 2022 (YouTube, 30 sek)