UHR har varit gäst i Arbetsförmedlingens podcast Ny i Sverige. Avsnittet ”Få din utländska utbildning bedömd i Sverige” finns på arabiska, engelska, farsi och lätt svenska. Här hittar du podden!


Tanken med podden är att du som har kommit till Sverige från ett annat land ska få tips om jobb och utbildning i Sverige, till exempel tips på hur du förbereder dig inför en anställningsintervju eller hur du skriver en bra jobbansökan och hur du kan få andra att förstå din utländska utbildning.

Här kommer UHR in i bilden – en viktig del av vår verksamhet är att bedöma utländska utbildningar för att du som har en utländsk utbildning till exempel ska kunna få jobb i Sverige lättare. Vi utfärdar utlåtanden och erbjuder en digital tjänst som visar vad utländsk utbildning motsvarar i Sverige. Dessutom stöttar vi arbetsgivare som har frågor om utländska utbildningar.

Lyssna på podden

Lyssna på Ny i Sverige-podden om bedömning här direkt i datorn.

Du kan också lyssna på podden i din smarta telefon eller surfplatta genom att ladda ner en podcastapp, till exempel PodBean, Apple Podcasts, Spotify eller Castbox.