Eurydikenätverket samlar vartannat år in uppgifter om europeiska länders studieavgifter och former av studiestöd. Den senaste sammanställningen visar bland annat var den högre utbildningen är kostnadsfri, vilka länder som har de högsta terminsavgifterna, vilket ekonomiskt stöd som finns för studenter och om alla har samma rätt att söka det.

Två studenter sitter vid ett bord och får råd av en studie- och yrkesvägledare. Vilket ekonomiskt stöd finns att få för den som söker högre utbildning – hur ser skillnaderna ut i Europa? Foto: Eva Dalin 

För första gången är hela innehållet tillgängligt direkt online, i ett interaktivt och dynamiskt format. Detta gör det ännu enklare att navigera i mängden av data och hitta användbar information.

Information finns tillgänglig för EU:s 27 medlemsstater samt för Albanien, Bosnien och Hercegovina, Schweiz, Island, Liechtenstein, Montenegro, Nordmakedonien, Norge, Serbien och Turkiet.

Läs mer om National Student Fee and Support Systems in European Higher Education 2022/2023 på EU-kommissionens webbplats