Den 6 november reser Mia Norén, lärare på Drottning Blankas gymnasium, till Dijon i Frankrike för att tala på konferensen Next Erasmus+ : More Opportunities for All Citizens. Hon berättar om sin skolas erfarenheter av internationella utbyten och samarbeten inom yrkesutbildning.

– Jag är tacksam över möjligheten att få visa och berätta om hur internationella projekt har gjort skillnad för våra elever, säger Mia Norén, lärare på Drottning Blankas gymnasium i Helsingborg. Jag hoppas att mitt föredrag kan ge inspiration och hjälp till andra skolor att genomföra internationella projekt.

År 2021 träder det nya programmet för Erasmus+ i kraft. Det innebär nya möjligheter till internationella utbyten och samarbeten. Inför starten håller Sverige tillsammans med kollegor från Frankrike och Serbien ett kontaktseminarium i Dijon, Frankrike den 7-8 november 2019. Konferensen, Next Erasmus+ : More Opportunities for All Citizens, ger deltagande lärare, skolledare och pedagogisk personal möjlighet att lära om och utveckla förståelsen för det nya programmet för Erasmus+.

Mia Norén från Drottning Blankas gymnasium i Helsingborg talar på torsdag om internationell mobilitet för elever och personal inom yrkesutbildning, något som hon och hennes skola har stor erfarenhet av.

Next Erasmus+ : More Opportunities for All Citizens – Draft Programme,
Contact Seminar Dijon 7-8 November 2019
.

Se artikel på Utbyten.se om de vårdelever på Drottning Blankas Gymnasieskola i Helsingborg som har praktiserat tre veckor på barnhemmet Hope Foundation i Marangu, Tanzania (2019-03-13).