Den 15 augusti öppnar anmälan till höstens högskoleprov. Anmälan stänger den 2 september. Högskoleprovet äger rum söndagen den 20 oktober.

– När det är fler sökande än platser till en utbildning ger högskoleprovet utöver betygen ytterligare en möjlighet att bli antagen. För att kunna antas krävs alltid att den som söker uppfyller kraven för behörighet, säger Karin Röding, generaldirektör för UHR.

Högskoleprovet genomförs av UHR tillsammans med 21 universitet och högskolor på 120 orter i Sverige. Högskoleprovet äger rum två gånger om året – i april och oktober.

Alla som skriver högskoleprovet konkurrerar i ytterligare en urvalsgrupp vid antag-ningen och provresultatet är giltigt i fem år. Därmed ökar chansen att komma in på utbildningar där ett urval måste göras.

Oavsett resultat kan högskoleprovet aldrig minska möjligheterna för den enskilde studenten. Men provresultatet kan heller aldrig kompensera för eventuella brister i den sökandes behörighet.

Anmälan och övningsmaterial på Studera.nu

Anmälan till högskoleprovet finns på UHR:s webbplats Studera.nu. Anmälningsavgiften är 450 kronor. På Studera.nu finns även tips för den som ska skriva högskoleprovet, gamla högskoleprov att öva på och information inför provdagen.

Läs mer på: Studera.nu/hogskoleprovet

Kontakt

Pressfunktionen
010-470 06 91
press@uhr.se

Bildspel: Högskoleprovet – så anmäler du digBildspel: Högskoleprovet – en extra chans