Klockan 16.40 i dag avslutades högskoleprovet utan några större incidenter. Universitets- och högskolerådet (UHR) publicerar frågorna på måndag 25 oktober och facit den 27 oktober på Studera.nu. Resultaten är klara om drygt en månad.

Högskoleprovshäften ligger på ett bord

Närmare 40 000 personer var anmälda till dagens högskoleprov. Hur många som verkligen skrev provet i dag kommer att stå klart i slutet av november när UHR fattar beslut om de slutliga provresul­taten. Bortfallet brukar vara omkring tio procent.

– Jag vill tacka alla som bidragit till att genomföra provet i dag på drygt 130 provorter, säger Eino Örnfeldt, generaldirektör för UHR.

– I slutet av nästa vecka börjar UHR genomgången av provdeltagarnas svar och eventuella tjänste­anteckningar från provledarna, säger Charlotte Johansson, enhets­chef vid UHR. Den 30 november får provdeltagarna besked om sina resultat och UHR publicerar normeringstabellerna på Studera.nu.

Den som avstod från att skriva provet i dag på grund av symtom på covid-19 eller för att de bor i hushåll där någon är sjuk i covid-19 har möjlighet att få anmälningsavgiften på 450 kronor återbetald. Anmälan måste ske via webbformulär på Studera.nu senast den 27 oktober.

Högskoleprovet arrangeras av 21 universitet och högskolor på drygt 130 orter i Sverige och av UHR i Mariehamn på Åland.

Datum

  • UHR publicerar provfrågorna på Studera.nu måndag 25 oktober.
  • Facit läggs ut på Studera.nu onsdag 27 oktober.
  • Provdeltagarna kan ta del av provresultaten den 30 november.

Pressmaterial

Kontakt

Pressfunktionen
010-470 06 91
press(at)uhr.se