Karlbergs skola i Stockholm får ta emot det svenska eTwinning-priset 2021 för sitt digitala samarbete med en skola på Island. Förutom äran får skolan ett presentkort för inköp av teknik till ett värde av 5 000 kronor. Rektor och en lärare får även delta vid årets internationella eTwinning-konferens i höst.

eTwinning är ett EU-program som ger förskolor och skolor runt om i Europa möjlighet att genom digitala arbetssätt samarbeta över landsgränserna. Karlbergs skola belönas nu med årets eTwinning-pris för projektet Artistic Christmas Wishes 2019:

”Ett väl genomfört projekt i den mindre skalan. Projektet har haft en tydlig plan vilket har resulterat i fina resultat i form av konst och sång. Projektet har goda förutsättningar att både kunna spridas till andra intresserade och att kunna utvecklas i framtiden”, skriver juryn i motiveringen.

Digital prisutdelning

Dag och tid: Torsdagen 25 mars kl. 15.30.
Plats: Medier är välkomna att närvara vid ceremonin on-line: Ceremonin kan följas via denna länk.
Föranmäl deltagande till: Peter Eriksson, 010-470 05 44, peter.eriksson@uhr.se.


eTwinning är en plattform för digitalt samarbete mellan skolor i olika länder, med över 700 000 anslutna lärare i Europa.

Universitets- och högskolerådet (UHR) är nationellt supportcenter för eTwinning i Sverige och delar varje år ut det svenska eTwinningpriset. Priset går till förskolor eller skolor som utfört utmärkta internationella projekt, registrerade på plattformen etwinning.net.

Läs mer på: utbyten.se/program/etwinning

Kontakt

Pressfunktionen
010-470 06 91
press(at)uhr.se