Katedralskolan i Växjö får ta emot årets svenska eTwinning-priset för sitt samarbete med skolor i flera europeiska länder. Förutom äran får skolan ett presentkort för inköp av teknik till ett värde av 5 000 kronor. Rektor och en lärare får även delta vid årets internationella eTwinning-konferens i höst.

eTwinning är ett EU-program som ger förskolor och skolor runt om i Europa möjlighet att genom digitala arbetssätt samarbeta över landsgränserna. Katedralskolan belönas nu med årets svenska eTwinning-pris för sitt samarbete med totalt skolor i Polen, Ungern, Tyskland och Österrike. Projektet har även, genom finansiering från EU-programmet Erasmus+, inkluderat fysiska utbyten.

”Ett angeläget och ambitiöst projekt som kombinerat digitala samarbeten och fysiska mobiliteter för både personal och elever. Projektet har goda förutsättningar att anpassas till en bredare målgrupp. Projektidén kan även användas på andra språk”, lyder juryns motivering.

Digital prisutdelning

Dag och tid: Torsdagen den 25 mars kl. 15.30.
Plats: Medier är välkomna att närvara vid ceremonin online:
Ceremonin kan följas via denna länk.
Föranmäl deltagande till: Peter Eriksson, 010-470 05 44, peter.eriksson@uhr.se.

eTwinning är en plattform för digitalt samarbete mellan skolor i olika länder, med över 700 000 anslutna lärare i Europa.

Universitets- och högskolerådet (UHR) är nationellt supportcenter för eTwinning i Sverige och delar varje år ut det svenska eTwinningpriset. Priset går till förskolor eller skolor som utfört utmärkta internationella projekt, registrerade på plattformen etwinning.net.

Läs mer på: utbyten.se/program/etwinning

Kontakt

Pressfunktionen
010-470 06 91
press(at)uhr.se