Lyssna

Kontaktvägar för vägledare

Tänk på: Frågor om hur slutbetyg och gymnasieexamen ska utfärdas besvaras av Skolverket

E-post

Har du frågor om svenska betyg, klicka på svenska betyg

Har du frågor om utländska gymnasiebetyg, klicka på utländska gymnasiebetyg

Bifoga gärna betygsunderlag, så att vi kan ge ett så exakt svar som möjligt.

Telefon

Ring UHR:s växel 010-470 03 00 och gör inget tonval, utan vänta kvar.

Tala om att du ringer i tjänsten och berätta om det är ett svenskt betyg, utländsk gymnasieutbildning, utländsk akademisk utbildning eller utländsk yrkesutbildning du vill ställa frågor om.

Har du en fråga om en specifik bedömning av en utländsk utbildning, eller ett pågående ärende hos UHR, mejla utbildningsbedomning@uhr.se. Adressen fungerar för frågor om utländsk utbildning oavsett nivå och inriktning.

Våra tillträdesexperter svarar på övergripande frågor

Om du som vägledare har övergripande frågor om tillträde till högskolestudier och antagning, då kan du vända dig till utredarna på Universitets- och högskolerådets avdelning för analys, främjande och tillträdesfrågor. 

På avdelningen arbetar bland andra Erica Finnerman, Petra Brundell, Linda Puhls och Mattias Wickberg. Du når dem via e-post med fornamn.efternamn@uhr.se. Det går också bra att söka dem via vår växel: 010-470 03 00.

Utbyten och mobilitet

Om du behöver fördjupad information kring utbyten eller vill ha kontakt med kollegor i Europa, är du som vägledare välkommen att mejla oss på: euroguidance.sweden@uhr.se.

Nyheter för vägledare 

Läs vårt nyhetsbrev och prenumerera här

Saknar du någon information här?

Har du svårt att hitta den information du behöver eller har synpunkter på upplägget här på sidorna, skicka gärna ett mejl till Birgitta Svensson (förnamn.efternamn@uhr.se).

Senast uppdaterad: 20 januari 2020