Lyssna

Kontaktvägar för vägledare

Frågor om svenska gymnasiebetyg

Via telefon

För dig som vill stämma av frågor om svenska betyg i tjänsten finns ett direktnummer för vägledare med särskilda telefontider: 010-470 05 22.

Vecka 51 kan du nå 
en handläggare:  mån-, tis- och fredag 13 – 16, onsdag 9 –12. Behöver du hjälp andra tider, ring växeln 010 - 470 03 00. Tala om att du ringer i tjänsten. 

Frågor om hur slutbetyg och gymnasieexamen ska utfärdas besvaras av Skolverket.

Via e-post

Klicka på länken för att ställa frågor om svenska betyg. Om du vill skicka med ett underlag, bifogar du en bilaga. 

Frågor om hur slutbetyg och gymnasieexamen ska utfärdas besvaras av Skolverket.

Frågor om utländska gymnasiebetyg 

Via telefon

Ring 010-470 03 00 (UHR:s växel) för frågor om utländska gymnasieutbildningar, akademiska utbildningar och yrkesutbildningar. Tala om att du är vägledare. 

Via e-post

Klicka på länken för att ställa frågor om utländska gymnasiebetyg. Om du vill skicka med ett underlag, bifogar du en bilaga. 

Du som har ansökt om en bedömning av din utländska utbildning och vill ställa en fråga via mejl, gör det via utbildningsbedomning@uhr.se. Mejladressen fungerar för frågor om utländsk utbildning oavsett nivå och inriktning.

Våra tillträdesexperter svarar på övergripande frågor

Om du som vägledare har övergripande frågor om tillträde till högskolestudier och antagning, då kan du vända dig till utredarna på Universitets- och högskolerådets avdelning för analys, främjande och tillträdesfrågor. 

På avdelningen arbetar bland andra Erica Finnerman, Petra Brundell och Mattias Wickberg. Du når dem via mejl fornamn.efternamn@uhr.se. Det går också bra att söka dem via vår växel: 010-470 03 00.

Utbyten och mobilitet

Om du behöver fördjupad information kring utbyten eller vill ha kontakt med kollegor i Europa, är du som vägledare välkommen att mejla oss på: euroguidance.sweden@uhr.se.

Saknar du någon information här?

Har du svårt att hitta den information du behöver eller har synpunkter på upplägget här på sidorna, skicka gärna ett mejl till Birgitta Svensson (förnamn.efternamn@uhr.se).

Senast uppdaterad: 15 december 2017