Lyssna

Att söka till högskolan med svenska gymnasiebetyg

Här har vi samlat förtydligande exempel av hur antagningsreglerna tillämpas på svensk gymnasieutbildning. Informationen kompletterar de mer allmänt hållna texterna på Antagning.se och är tänkta att fungera som en ingång till digitala bedömningshandboken.

Sidorna riktar sig framför allt till dig som arbetar med vägledning på komvux, men även du som arbetar i gymnasieskolan eller besvarar antagningsfrågor på högskolan kan ha god nytta av fördjupningsexemplen. 
 

Under rubrikerna till höger har vi samlat exempel på hur regelverket fungerar i konkreta fall för sökande med olika typer av förutbildning. 

Ny på jobbet?

Tips: Om du är ny i din roll som vägledare kan vår orienteringssida Ny på jobbet? ge dig en ingång till vägledarsidorna. Där beskriver vi bland annat de formella förutsättningarna för antagning till högskola och ger en introduktion till regelverket. 

Studera.nu ger allmän information 

På Studera.nu kan blivande studenter bilda sig en uppfattning om livet som student och jämföra olika utbildningar med verktyget Hitta och jämför utbildning. Webbplatsen rymmer både information och inspiration för den som funderar på högskolestudier - på svenska, engelska och även andra språk. 

Senast uppdaterad: 13 mars 2018