Här hittar du alla sätt att kontakta oss om du har frågor om bedömning av utländsk utbildning eller reglerade yrken inom EU/EES.

Med anledning av coronaviruset

Vi svarar på dina frågor så snart vi kan. På grund av arbetssituationen i samband med coronaviruset kan det ta något längre tid att skicka kopior på utlåtanden eller sända originaldokument i retur. 

Risken för smittspridning gör att vi inte kan ta emot besök på myndigheten. Skicka gärna e-post eller ring om du vill ha kontakt med oss.

Utbildning från Afghanistan

Just nu kontaktar UHR inte Afghanistan för att verifiera några utbildningsdokument. Det betyder att du kan skicka in en ansökan om bedömning av dina utbildningsdokument men att vi inte kommer kunna bedöma alla utbildningar från landet.

Du kan redan nu hitta din utbildning från Afghanistan i vår bedömningstjänst och se vad den motsvarar i det svenska utbildningssystemet.

Frågor om din bedömning

Om du har ansökt om bedömning eller har frågor som rör detta kan du skicka e-post till oss på utbildningsbedomning@uhr.se.

Tänk på att skriva ditt personnummer (eller födelsedatum) i e-posten när du ställer en fråga. Om du har fått ett registreringsnummer kan du även skriva det. Då går det lättare för oss att hitta ditt ärende och svara på din fråga. 

Du kan också ringa vår växel på 010-470 03 00.
Telefontid: kl 9-16 måndag till fredag.

Om du har frågor som rör ansökan till högskoleutbildningar ska du kontakta Antagningsservice. 

Adress för att skicka dokument

Du ska skicka kompletteringar (dokument) till:

Universitets- och högskolerådet/Swedish Council for Higher Education
ENIC-NARIC Sverige
Box 4030
171 04 Solna

Använd även den adressen för att skicka rekommenderade brev.

Arbetsgivare

Vi som arbetar med bedömning av utländsk utbildning vill gärna hjälpa dig som är arbetsgivare och har kontakt med personer som har utländsk utbildning. Om du har frågor om en specifik utbildning eller om du har frågor kring ett utlåtande som vi har utfärdat så är du välkommen att kontakta oss.

Skicka e-post till utbildningsbedomning@uhr.se
eller ring vår växel på 010-470 03 00.

Studievägledare och handläggare

Du som i ditt yrke hjälper individer som ska ansöka om bedömning hittar också mer information på vår sida för vägledare.

Skicka e-post till utbildningsbedomning@uhr.se
eller ring vår växel på 010-470 03 00.

Rådgivningscentrum för yrkeskvalifikationer

Om du har frågor om reglerade yrken inom EU/EES ska du kontakta oss på e-post ykinfo@uhr.se eller ring vår växel på 010-470 03 00

Lista över rådgivningscentrum i EU- och EES-länderna.

Senast uppdaterad: 18 oktober 2021