Per-Arne Wikström är innovations- och forskningsråd på Sveriges ambassad i New Dehli. I denna rapport tipsar han om informationsmötet i Stockholm den 13 maj som tar upp möjligheter för svenska aktörer att få tillgång till det växande forsknings- och innovationslandskapet i Indien. 

Bild från delegationsresan till Indien inom Life Science som genomfördes i mars 2024.

Namaste från Innovations- och forskningskontoret i Indien!

Sveriges innovations- och forskningskontoret i Indien kommer till Stockholm den 13-17 maj för att träffa våra svenska målgrupper. Bland annat har vi ett informationsmöte för svenska universitetsrepresentanter, forskare och forskningsledare i Stockholm.

Informationsmöte om Indiens växande forsknings- och innovationslandskap, 13 maj

Jag och min kollega Geeny kommer att vara på plats på Handelshögskolan i Stockholm den 13 maj 10.15 - 11.30.
Lokal: KAW. Ingång från Bertil Ohlins gata 4.

På detta möte kommer vi att berätta om hur du får tillgång till det växande forsknings- och innovationslandskapet i Indien och information om pågående och kommande aktiviteter.

Eftersom lokalen endast tar 80 personer behöver vi veta om du vill vara med, vänligen registrera dig för att säkra din plats genom att skicka ett mail till min kollega på geeny.shaju@gov.se

Information om delegationsresa till Indien i höst

En annan viktig informationspunkt den 13 maj är vår kommande delegationsresa till Indien i höst. I år arrangeras den 11–15 november och vi kommer att fokusera på samverkan inom samhällsvetenskap, humaniora och företagsekonomi (förra året hade vi mer än 15 svenska universitet på besök med fokus på STEM).

I år kommer delegationen att besöka de främsta akademiska miljöerna i Delhi, Bengaluru och Kochi.

Några av er har redan anmält intresse för denna delegationsresa och ni kommer snart att få ett e-postmeddelande med ytterligare information för anmälan.

För att veta mer, anmäla sig till delegationsresan vänligen kontakta Geeny på geeny.shaju@gov.se

Mer information om informationsmötet och delegationsresan finns på vår sida på LinkedIn.

Intressant utlysning med koppling till EV (Electric Vehicle) och batterier

I övrigt kan vi passa på att berätta att EU och Indien i dagarna har kommit överens om en intressant utlysning med koppling EV och batterier.
På EU:s webbplats kan du läsa mer om utlysningen. 

Givande delegationsbesök inom Life Science i mars

Vi hade en mindre Life Science delegation från KI, KTH och Uppsala universitet på besök till Indien i mitten av mars. De hade många givande samarbetsdiskussioner med indiska motparter. Upplägget var som vanligt stort fokus på samtal och möten och mindre på ceremoniella aktiviteter.

Följ oss på X och LinkedIn

Avslutningsvis vill vi passa på att informera om vårt X-konto @SwedenOSI_India där vi kontinuerligt lägger ut material av intresse för svensk högre utbildning och forskning.

Vi har dessutom ett nytt LinkedIn-konto som ni är välkomna att följa

Hoppas att vi ses i Stockholm den 13 maj!

Kort om Per-Arne Wikström
Per-Arne har en bakgrund som forskare inom organisationsförändring vid lärosäten som KTH, Högskolan i Gävle och QUT i Brisbane och har lång erfarenhet från arbete inom högskolesamverkan och expertuppdrag såväl nationellt som internationellt.