Vi anordnar olika utbildningsinsatser för att förbereda kandidater på uttagningsprovens olika moment. Träningen är öppen för alla svenskar som planerar att göra, och är behöriga att söka, ett aktuellt uttagningsprov.

Om du anmält dig eller har för avsikt att anmäla dig till en concours, får du gärna meddela oss så kan vi hjälpa dig med förberedelserna. För kontaktuppgifter, se sidan Kontakt i högermenyn.

Möjlighet till stöd inför uttagningsprov för handläggare - revision

Har du skickat in ansökan till den pågående ansökningsomgången för handläggare inom revision inom EU:s institutioner? Då är du varmt välkommen att kontakta Universitets- och högskolerådet (UHR) för stöd och tips inför uttagningsprovet och den kommande rekryteringsprocessen. 

Kontakta Petra Göransson på UHR för mer information genom att skicka ett e-postmeddelande till: petra.goransson@uhr.se

Online-träning inför de databaserade delarna av proven

Universitets- och högskolerådet erbjuder gratis träning online för dig som planerar att göra det datorbaserade uttagningsprovet, det så kallade CBT-testet. Online-träningen är en kortversion av den träning som vi arrangerar under en heldag i Stockholm respektive Bryssel.

Metodfilm: Träna online inför EU:s uttagningsprov

Träningstillfällen inför uttagningsprov

Inför de databaserade delarna av proven, CBT-träningen, anordnar vi träning under en heldag. Under dagen går vi igenom samtliga delar i CBT-testet. Du får träna på de olika delarna och får ta del av metoder för att snabbt kunna lösa uppgifterna. På seminariet deltar även tjänstemän från institutionerna som tidigare gått igenom testet och klarat det. De delar med sig av sina erfarenheter och ger tips på hur du kan förbereda dig.

Program för generella träningstillfällen

  • Syftet med EPSO-testerna, vad man mäter
  • Vilka delar som ingår i testerna
  • Metoder för att snabbt hitta rätt svar (med hänvisning till den tidspress som råder under testerna)
  • Praktisk övning – du får göra tester på tid och får en genomgång av hur du tänker.

Att tänka på

  • Det kostar inget att delta
  • Kostnader för resa och lunch står du själv för.
  • Utbildningen genomförs på svenska.

Övningsmaterial inför uttagningsproven

För att öva dig inför de olika uttagningsproven, kan boken The Ultimate EU Test Book vara till hjälp. Det finns också övningsmaterial för det databaserade CBT-test som använts vid tidigare träningstillfällen och på EPSO:s webbplats finns  möjlighet att ladda ned viss text kostnadsfritt.

Länkar till övningsmaterial inför uttagningsproven

Träning inför Assessment Center och Case study

Vi anordnar även träningar vid olika tillfällen för dig som har fått en inbjudan till Assessment Center, AC.

För mer information om Assessment Center, se sidan Tips och råd inför uttagningsprov. Filmen A day at the Assessment Center beskriver de olika delarna som ingår under dagen. Du når filmen till höger.

Senast uppdaterad: 20 mars 2017