Möt Ivor Lobo

Ivor Lobo

Vilka är dina arbetsuppgifter?

Jag ser till att anmälan till utbildningar på svenska universitet och högskolor går smidigt för sökande. Arbetet omfattar att kontrollera sökandes dokument och att registrera svenska meriter i antagningssystemet. Dessutom besvarar jag en rad olika förfrågningar från sökande från hela världen som kommer in via telefon och mejl.

Jag tillhör även en specialistgrupp som utfärdar intyg till personer med svenska meriter som vill läsa högre utbildning utomlands. Det finns faktiskt många olika specialistgrupper i enheten, och jag ser fram emot att prova på några framöver för att bredda mina kunskaper!

Hur ser en vanlig dag ut?

Jag planerar själv min arbetsdag utefter enhetens produktionsplan. En vanlig dag består av en blandning av allmän handläggning, arbete med min specialistgrupp, och interaktion med sökande under en fast telefon- eller mejlpass. Jag jobbar på plats 2-3 dagar i veckan, och hemifrån de andra.

Vad är särskilt kul och intressant med ditt arbete?

Jag har nyligen flyttat till Sverige, så det är jätteintressant att lära mig om svenska meriter, antagningsprocesser, och digitala system, samt förbättra mina kunskaper i det svenska språket! När jag jobbar med utländska sökande är det däremot kul att få dra nytta av mitt modersmål och kunskaper om meriter från hemlandet där jag jobbade på flera olika universitet.

Vad gör att du trivs på UHR?

Först och främst är det mina trevliga och sociala medarbetare. Att få jobba i en miljö där alla hjälper varandra att nå sina mål, samt har en fin gemenskap, är såklart jättekul. Det känns dessutom skönt att min chef litar på att jag kan jobba självständigt, men samtidigt alltid har gett bra stöd under de tillfällen när jag har behövt vägledning.

Vi har ett jättemodernt kontor, som också är toppen. Trots att jag älskar att jobba på kontoret är det smidigt att jag får jobba hemifrån 50%, eftersom jag pendlar från en annan stad och uppskattar lite extra fritid på de dagarna!

På tal om fritid finns det föreningar som ordnar roliga valfria aktiviteter för medarbetare. Nyligen åkte jag skidor för första gången, och jag är alldeles säker på att anledningen till att jag överlevde var tack vare mina kollegor!