Lyssna

Sök arbete inom EU

Påverka världen till det bättre. Det finns alltid olika spännande tjänster att söka inom EU. Du kan få tips och råd av oss för vad som gäller för varje tjänst.

Varför ett EU-jobb?

Söker du ett nytt spännande jobb i en dynamisk miljö? Då kanske ett EU-jobb är rätt val för dig! Oavsett om du jobbar för en EU-institution eller någon av EU-byråerna eller organ, så är EU en stimulerande och utmanande arbetsplats. Inom EU:s förvaltning får du arbeta med aktuella frågor som det talas om i nyheterna varje dag. Det kan vara klimatfrågor, migration, säkerhet och mobilkommunikation. Ditt jobb går inte ut på att öka företagsvinster, utan på att förbättra livet för omkring 450 miljoner EU-invånare. Det är en utmaning och ett privilegium, varje dag.Varje dag träffar du kollegor från alla EU-länder. Den internationella och flerspråkiga arbetsmiljön är både stimulerande och berikande. Man kan arbeta i trevliga städer med rikt kulturbud som Bryssel, Luxemburg och Strasbourg, men även runtom i Europa och på EU:s delegationer i hela världen.

Alla nyanställda får hjälp att förverkliga sin fulla potential inom den karriärväg de valt. EU erbjuder alla anställda konkurrenskraftiga löner. Både personer med och utan högskoleexamen kan söka tjänsterna, det står alltid angivet vad som krävs i annonsen.

Hur söker jag?

Ansökningsförfarandet för ett jobb vid EU:s institutioner och organ varierar beroende på anställningsform. Det finns flera olika anställningsformer: fast anställning, kontraktsanställning och tillfällig anställning. Dessutom finns det praktikplatser och möjligheter för utsända nationella experter. Information om varje anställningsform hittar du hos Epso

För varje anställningsform måste du genomgå ett urvalsförfarande. På uhr.se kan du hitta information och övningsmaterial. 

Se gärna våra webbinarier som tar upp tjänster vi söker. Deltar gör personer som har den roll vi söker - du får många bra tips!

EU behöver din kompentens så tveka inte att söka! UHR kan ge stöd med ansökan och urvalsprov samt tipsa om olika tjänster. 

I Facebookgruppen Nätverk för framtida EU-karriär läggs jobbannonser ut kontinuerligt. Gå gärna med i gruppen och du vill veta mer.

Senast uppdaterad: 7 maj 2024