Anna Whitlocks gymnasium i Stockholm får ta emot årets svenska eTwinning-pris den 30 mars för sitt samarbete med en skola i Italien. Förutom äran får skolan ett presentkort för inköp av teknik och utrustning till framtida eTwinningprojekt till ett värde av 5 000 kronor. Rektor och en lärare får även delta vid årets internationella eTwinning-konferens 20–22 oktober.

– Det känns roligt att få dela ut det svenska eTwinningpriset till ett väl genomfört projekt, säger Maria Linna Angestav, avdelningschef vid UHR.
Anna Whitlocks gymnasium  visar genom sina samarbeten hur skolutveckling och internationalisering kan samspela och berika undervisningen.

eTwinning är ett EU-program som ger förskolor och skolor runt om i Europa möjlighet att genom digitala arbetssätt samarbeta över landsgränserna. Läraren Teresa Romano har sedan 2020 genomfört sju eTwinningprojekt och på ett effektivt sätt vävt in eTwinning som metod i sin undervisning.

Juryns motivering: Ripples on the water – Global English.

”Ett litet projekt med stort fokus och engagemang! Projektet kopplar tydligt till läroplanen och arbetar på ett innovativt sätt med kursplanen i engelska. Kommunikationen mellan lärare och elever är interaktiv och intensiv.”   

Årets svenska eTwinningpris går även till Kättilsmåla förskola i Karlskrona.

Prisutdelning

Dag och tid: Onsdag den 30 mars kl. 13.00.

Plats: Anna Whitlocks gymnasium, Hantverkargatan 29, Stockholm.

Föranmäl deltagande till: Semir Susic, 072 207 75 19, semir.susic@uhr.se.

eTwinning är en plattform för digitalt samarbete mellan skolor i olika länder med över 1 000 000 anslutna lärare i Europa.

Universitets- och högskolerådet (UHR) är nationellt supportcenter för eTwinning i Sverige och delar varje år ut det svenska eTwinningpriset.
Priset går till förskolor eller skolor som utfört utmärkta internationella projekt, registrerade på plattformen etwinning.net.

Läs mer på: utbyten.se/program/etwinning

Kontakt

Föranmälan till
Semir Susic
070 207 75 19
semir.susic(at)uhr.se

Pressfunktionen
010-470 06 91
press(at)uhr.se