Praktikmöjligheter vid Europaparlamentet

Öka dina chanser för att få en praktikplats vid Europaparlamentet under hösten 2024. UHR bjuder in till webbinarium och svarar på frågor och ger tips om ansöknings- och urvalsprocessen för Schuman-praktik.

I början av maj öppnar ansökan till Europaparlamentets praktikprogram Schuman Traineeship (praktik). För att informera om ansöknings- och urvalsprocessen för Schuman-praktik och för att berätta om andra möjligheter till praktik vid Europaparlamentet och Generaldirektoratet för kommunikation, Direktoratet för besökare, Parlamentarium, bjuder Universitets- och högskolerådet in:

  • Joel Pereira Ferreira, HR-specialist från Europaparlamentets generaldirektorat för HR-frågor
  • Tora Ljungberg, praktikant inom dataskydd och cybersäkerhetsjuridik som berättar om sin praktik vid Europaparlamentet i Luxemburg
  • Linn Söderpalm, praktikant vid Generaldirektoratet för kommunikation, Direktoratet för besökare, Parlamentarium, som berättar om sin praktik i Bryssel.

Vi går igenom ansökningsformuläret, svarar på frågor och ger tips om hur du kan öka dina chanser för att få en praktikplats vid Europaparlamentet under hösten 2024.

Språk – engelska. Ingen inspelning, därför vill vi gärna att du deltar!

Datum: 6 maj kl. 12.00 – 13.00
Anmälningslänk 

Under tiden kan du få inspiration genom att titta på en intervju med två Europaparlament praktikanter

 

Senast uppdaterad: 19 april 2024