För att hitta termer i Svensk-engelsk ordbok för den högre utbildningen kan du välja mellan fritextsökning och att söka i det alfabetiska registret.

Fritextsökning

Skriv in det ord du söker i sökrutan. Det spelar ingen roll om du skriver stora eller små bokstäver, sökresultatet blir detsamma. Om du skriver minst tre bokstäver kommer ordboken att föreslå termer som börjar med dessa bokstäver. Om du sedan klickar på "sök" så får du upp en lista över termer där dessa minst tre bokstäver förekommer i samma ordning (i början, i mitten eller i slutet av ordet).

Det alfabetiska registret

När du klickar på "Alla" i den svenska eller den engelska alfabetiska listan, får du en förteckning med samtliga ord i bokstavsordning. De ord som är understrukna innehåller definition, anmärkning, länk eller hänvisning. Övriga ord har endast en översättning. Synonymer och söktermer har däremot bara en hänvisning till huvudtermen.

Vill du se alla ord som börjar på en viss bokstav så klickar du i stället på den bokstaven, i alfabetiska listan (antingen den svenska eller den engelska) under sökrutan. Klicka på enskilda ord i den lista du får upp, om de är understrukna, för att få mer information.

Hela ordboken som pdf

Du kan ladda ner hela innehållet i ordboken till din dator eller för att trycka ut på papper genom att ladda ner den som pdf.

Du får då med de svenska och de engelska orden och inte definitionerna. De blåmarkerade orden i pdf-filen är länkade så att du kan klicka på dem och sedan komma vidare till webbsidan med definitionen. 

Ladda ner Svensk-engelsk ordbok för den högre utbildningen som pdf

Senast uppdaterad: 2 december 2021