Fem svenska skolor tilldelas utmärkelsen eTwinning School. Skolorna belönas bland annat för sina arbeten med att lyfta fram delat ledarskap, samarbete och inkludering och för att vara en förebild för andra skolor.

Skolorna som tilldelas eTwinning School Label är utmärkta exempel på hur eTwinning kan gynna hela skolan. Utmärkelsen är till för att ge erkännande för det arbete som utförs på skolnivå och i lärarteam – och inte bara på projektnivå: delat ledarskap, samarbete och lagarbete, elevernas engagemang, inkludering och innovation och att vara en förebild för andra skolor.

Årets mottagare av priset är Hedda Wisingskolan – Ann-Sofie Forssell, Härnösand, Näsbyparksskolan – Sandra Bixler, Stockholm, Böle förskola – Karin Ceder, Piteå, Rutsborgskolan – Gabriela Petre Broman, Lomma och Rödebyskolan – Johanna Laronsson, Karlskrona.

Genom sina utmärkelser får skolorna erkännande och synlighet på europeisk nivå, blir medlemmar av ett nätverk av andra eTwinningskolor och får visa sin utmärkelse i allt marknadsförings- och informationsmaterial.

Sedan 2017 kan aktiva skolor i eTwinning ansöka om titeln eTwinningskola - eTwinning School. Syftet är att kunna erbjuda aktiva skolor större synlighet på lokal, regional och nationell nivå och att ge skolan erkännande för arbetet med eTwinning. Skolor som uppfyller vissa grundkrav får en gång om året erbjudande om att ansöka.

Information om utmärkelsen eTwinning School